02232017Headline:

Se circula cu dificultate spre Poiana Brasov. Cum sunt drumurile in judet?

deszapezire brasovPotrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean(IPJ) Brasov, pe drumurile din judet se circula in conditii de iarna, cu dificultati pe drumul care duce spre Poiana Brasov. “In judetul Brasov nu sunt blocaje din cauza caderilor de zapada sau viscol. Exista o singura problema la drumul spre Poiana Brasov, unde se circula cu dificultate. De asemenea, pe DN10 sunt restrictii “, a precizat Gabriela Dinu, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.

Daca noaptea trecuta pe drumurile nationale au fost scoase 44 de utilaje de deszapezire, astazi, sunt in total 52 de utilaje. ” La aceasta ora nu exista drumuri inchise. Insa, se circula in conditii de iarna. Pe drumurile nationale avem pregatite 52 de utilaje la care se adauga si cele de la drumurile judetene”, a explicat Ciprian Bancila, prefectul Judetului Brasov.

Potrivit directorului tehnic al firmei Eurostrada, Simion Chirilă, au fost in permanent pe străzi 10 utilaje care au intervenit încă de azi-noapte. Utilajele sunt dotate cu lame și răspânditoare de sare.  Mai mult, in depozite se aflau ieri 450 de tone de material antiderapant, fiind utilizată până astăzi la ora 11.00 o cantitate de aproximativ 80 de tone.  Mentionam faptul ca Eurostrada este firma care acoperă deszăpezirea în aproximativ 25% din oraș (Stupini, Bartolomeu, Tractorul, Craiter, Triaj).  Prioritare au fost arterele principale (Hărmanului, 13 Decembrie, DN13, Gării, Victoriei, Griviței).

Administratorul special Mihai Răzorea al firmei Vectra sustine ca s-a acționat încă de azi-noapte, cu 16 utilaje de deszăpezire, iar începând de la ora 7.00, cu 23 de utilaje.  Dintre acestea, trei autoutilitare au asigurat permanent accesul pe drumul de Poiană, iar două au acționat în Poiana Brașov, pentru deszăpezirea aleilor, străzilor de acces și parcărilor.  In aceasta dimineata s-a intrat și în Șchei, însă intervenția este foarte dificilă, din cauza mașinilor parcate pe carosabil.
Prioritare raman in continuare arterele mari, traseele RAT, străzile de acces către spitale. Strada Dobrogheanu Gherea a fost blocată o oră pentru deszăpezire, poliția interzicând accesul.  Soferii sunt sfatuiti sa nu foloseasca aceasta ruta.

 

What Next?

Related Articles