02232017Headline:

Peste 120 de tone de material antiderapant imprastiat doar astazi pe strazile din Brasov

deszapezire brasovIn municipiul Brasov se circula in conditii de iarna. Potrivit autoritatilor locale, numai astazi pe strazile din Brasov s-au imprastiat peste 120 de tone de material antiderapant. Pe Doborgeanu Gherea se circula cu dificultate fiind prezent un strat de 2-3 cm de zapada. In ce priveste parcarile publice, acestea se deszapezesc pe timpul noptii.

Eurostrada (Stupini, Bartolomeu, Tractorul, Craiter, Triaj,):

“Potrivit reprezentanților societății, la ora 10.00 toate cele zece utilaje prevăzute în contract se aflau pe teren, fiind scoase pe rând, de la primele ore ale dimineții, când a început ninsoarea (orele 5.00 – 6.00). Firma are în stoc aproximativ 400 de tone de material antiderapant, din care a consumat astăzi aproximativ 20-30 de tone.

Vectra (Poiana Brașov, drumul Poienii, restul orașului):

La ora 10.00, acționau 18 dintre cele 23 de utilaje prevăzute în contract, restul de 5 având probleme tehnice minore, care vor fi rezolvate în următoarele ore. În Poiana Brașov și pe drumul Poienii acționează cele trei utilaje care deservesc această zonă. Vectra a utilizat astăzi aproximativ 100 de tone de material antiderapant. Pe stoc mai sunt aproximativ 300 de tone, iar astăzi vor mai sosi încă 150 de tone. Intervenția se realizează în general la un interval de două ore, pentru a nu se bloca traficul.

Pe strada Dobrogeanu Gherea, în ciuda acțiunilor de deszăpezire, este prezent un strat de 2-3 cm de zăpadă frământată. Artera este circulabilă, însă circulația este dificilă, nefiind recomandată vehiculelor care nu beneficiază de tracțiune integrală.Parcările publice, de la instituții sau cele cu plată, se deszăpezesc în timpul nopții, acolo unde gradul de ocupare al parcării permite acest lucru.Inspectorii primăriei sunt pe teren, pentru a verifica modul de intervenție a utilajelor de deszăpezire.

Recomandăm participanților la trafic să circule cu prudență. Pentru deplina lor siguranță și având în vedere condițiile de trafic, atragem atenția pietonilor să nu se angajeze în traversare fără să își manifeste clar intenția și fără a se asigura că autovehiculele sunt deja oprite pentru a le da prioritate”, sustin reprezentantii Primariei Brasov.

 

What Next?

Related Articles