02232017Headline:

Parlamentarii brasoveni au inceput in forta mandatul! (VIDEO)

roxana-manzatuPartidul Social Democrat(PSD) a organizat vineri prima conferinta de presa din 2017. Astfel, deputatii Viorel Chiriac si Roxana Manzatu au prezentat pe larg comisiile din care fac parte, dar au vorbit si despre proiectele de lege ramase din mandatele anterioare.

“Fac parte din Comisia pentru Industrii şi Servicii. Pe masa comisiei sunt în acest moment 85 de proiecte de lege în diverse stadii. Noi trebuie, ca parlamentari, să ne aplecăm asupra fiecăruia, să le aprobăm, să le respingem. Eu îmi propun ca lumea să ştie despre aceste proiecte de lege, şi la Braşov şi în ţară oamenii din toate zonele societăţii, şi să contribuie la procesul de legiferare. Sunt legi importante, Legea Turismului, legiferare pentru staţiunile balneoclimaterice, legislaţie cu privire la holdinguri, industria de apărare. Voi informa permanent referitor la aceste proiecte de lege, pe pagina mea de Facebook am început deja să promovez aceste informaţii, pentru că e bine să ştim de ele. Sigur vom lucra pe priorităţi. Acest lucru înseamnă în primul rând să sprijinim prin legile pe care le vom adopta, programul de guvernare şi măsurile pe care le-am propus, şi, de asemenea, să răspundem nevoilor celor mai urgente ale oamenilor. Este o comisie complexă şi cu siguranţă că e important că acolo suntem mulţi braşoveni, eu, colegii mei Viorel Chiriac şi Mihai Mohaci, colegul de la ALDE, Remus Borza, aşa încât interesele specifice judeţului nostru şi regiunii noastre, pot fi susţinute în legislaţia pe care o adoptăm în comisie, mai puternic. Cele 85 de proiecte de lege datează ca moment de iniţiere din anul 2007 până în 2016. Noi vom avea propriile iniţiative legislative cu siguranţă şi vom lucra şi cu Guvernul, dar mi se pare corect şi gospodăreşte ca atunci când îţi începi activitatea să te uiţi ce ai în lucru în comisia respectivă. Unele, cu siguranţă, pentru că datează de mulţi ani, trebuie reluate, gândite, regândire, poate chiar respinse. Altele pot fi doar amendate. E nevoie şi de un punct de vedere al Guvernului, în aşa încât să fie fezabile legile respective. Cu siguranţă că vor ieşi legi bune din ceea ce preluăm”, a spus Roxana Manzatu, deputat PSD.

Deputatul Viorel Chiriac a prezentat si primele masuri care au fost duse la indeplinire de PSD. Parlamentarul a vorbit despre legea celor 102 taxe, despre legea pensiilor, dar si despre codul fiscal.
Le spun tuturor braşovenilor şi românilor la mulţi ani şi să ne vedem la sfârşitul acestui an cu foarte multe lucruri noi pe care le-am promis pentru ei, rezolvate.
Am început, înainte de Sărbători, primele noastre şedinţe în Parlamentul României. Ceea ce ne-am propus ca final de an nu am reuşit, şi anume să preluăm o guvernare care putea să-şi intre foarte bine în atribuţii de la 1 ianuarie. Din păcate a mai durat câteva zile. Suntem în situaţia în care, o promisiune pe care o făcusem la finalul anului trecut, legea celor 102 taxe, să o trecem din nou prin Parlament, cu acest lucru am şi început. Ieri am făcut modificarea Codului Fiscal pe ceea ce înseamnă Legea pensiilor. Ştiţi că a fost un proiect de lege în Senatul României, trecut în 2016, în legislatura trecută şi rămas pe masa de lucru a Camerei Deputaţilor. S-a aprobat neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei, prevăzută de altfel în varianta PSD a proiectului de buget pentru anul acesta, aşa că această promisiune majoră a fost pusă în practică.
În şedinţa de astăzi a Guvernului sunt de asemenea trei lucruri foarte importante, majorarea salariului minim pe economie de la 1250, la 1450 de lei, pensia minimă, de la 400, la 520 şi neimpozitarea veniturilor mai mici de 2000 de lei, de data aceasta pentru cei care sunt activi. Evident, ceea ce am aprobat ieri şi astăzi vor fi primele măsuri prevăzute în programul de guvernare al PSD. Urmează ca şi celelalte lucruri, legate de alte domenii de activitate, sănătate, educaţie, să fie puse în practică.
Vă remintesc că la finalul anului trecut am avut la reexaminare şi faimoasa Ordonanţă 20, care prevedea creşterea salariilor pentru personalul medical. Şi această lege a a fost aprobată la finalul anului trecut. Deci ne aflăm în situaţia în care câteva dintre lucrurile promise prin programul de guvernare le-am şi înfăptuit. Despre criticile Opoziţiei, ei bine, aceasta poate să critice orice. În momentul în care o măsură guvernamentală şi asumată politic de PSD aduce beneficii câtorva milioane de cetăţeni, bineînţeles că Opoziţiei n-o să-i pice bine. Sunt mulţi români care se află în situaţia de a avea venituri din pensii sub 2000 de lei. Discutăm şi despre pensiile mai mari de 2000 de lei, care vor avea şi ele o creştere, prin scăderea, de la 16% la 10% a impozitului, doar pentru ceea ce depăşeşte 2000 de lei.
Sunt aşadar câteva lucruri care satisfac în această perioadă aproape 4 milioane de oameni
 
Nu vom avea schimbări în structura de conducere a Organizaţiei Judeţene. Mai degrabă discutăm despre posturile rămase vacante în administraţia publică în urma ocupării altor funcţii de către colegii noştri, consilieri judeţeni sau locali. Este un lucru simplu, care se întâmplă de câte ori colegi de-ai noştri promovează.
 
Legile administraţiei vor avea cu totul altă faţă după, sper eu, acest an. Este dacă vreţi, o prioritate a celor două comisii de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat. Discutăm despre cuplarea lor într-un cod administrativ, pe de o parte. Pe de altă parte este necesară clarificarea situaţiei celor care pun în practică un program politic, la schimbarea puterii politice, adică, cu alte cuvinte vorbim despre politizarea sau depolitizarea în plan local sau central,  a unor funcţii de fiecare dată când se schimbă puterea. Sigur că vom pleca în această dezbatere, de la cele mai importante funcţii, de la secretar de stat, subsecretar de stat, prefect, şi toate celelalte structuri din subordinea ministerelor, instituţiile deconcentrate”


What Next?

Related Articles