02232017Headline:

Nu indepartati turturii de gheata, riscati amenzi cuprinse intre 500 si 2000 lei!

gehata-turturiReprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta(ISU) Brasov atrag atentia brasovenilor ca au obligatia de a indeparta turturii de gheata formati la stresine si jgheaburile imobilelor pe care le au in proprietate.

“Persoanele si firmele au obligatia de indepartare a turturilor formati la stresinile si jgheaburile imobilelor pe care le detin sau le administreaza, intrucat exista pericolul sa se desprinda si sa raneasca oamenii sau sa se distruga bunuri.  Persoanele fizice risca amenzi cuprinse intre 500 si 1000 lei, iar persoanele juridice intre 1000 si 2000 lei, conform HCL 627/2007”, a explicat Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov.

La imobilele in care la parter functioneaza societati comerciale sau prestatori de servicii, obligatiile mentionate revin acestor unitati pe timpul functionarii lor. Au obligatia sa indeparteze si/sau gheata existenta pe trotuare sau alei pietonale pe toata latimea lor(nu mai mult de 2 metri) in dreptul imobilelor in care locuiesc, isi desfasoara activitatea sau pe care le folosesc in alte scopuri.

What Next?

Related Articles