02232017Headline:

Cinci angajati au fost dati afara de la Teatrul Sica Alexandrescu. Ultimii, Ada Gales si Claudiu Goga (VIDEO)

actori-teatru2Spectacol trist la sfarsit de an! Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov a ramas…”gol”, si totul, cu largul concurs al sefilor administratiei locale, dar si cu ajutorul directorului interimar Viorica Geanta Chelbea.  Dupa ce in urma cu cateva saptamani au fost demisi actorii Marius Cordos, Maria Garbovan si contabila sefa Mariana Hudisteanu, joi, a venit randul celor doua nume grele: actrita Ada Gales si regizorul Claudiu Goga. In total, cinci angajati importanti ai teatrului, poate cei mai importanti. Astfel, la sfarsit de an se scrie o pagina neagra a istoriei culturii brasovene.

In loc ca aceasta situatie sa fie solutionata pe cale pasnica, directorul interimar, secondat de oamenii din conducerea Primariei Brasov, a gasit cea mai simpla metoda de a scapa de actori: i-a dat afara!

De ce nu s-a organizat un concurs corect? De ce oare toti marii actori din tara sunt de partea angajatilor dati afara? Cei din Primaria Brasov sau directorul institutiei chiar nu isi pun aceasta intrebare? Cand toata lumea este impotriva ta, inseamna ca gresesti undeva. Ce s-a facut pentru remedierea problemelor? Nimic!  Cu alte cuvinte, inca un esec pentru primar, viceprimar, administrator public, consilieri locali. Cand au fost in Consiliul Local sa-si sustina punctele de vedere, ambele tabere de la teatru au fost ignorate de alesii municipali, cu exceptia celor de la FDGR, PSD, Adina Donosa si Serban Sovaiala. Insa, cand au venit cu invitatiile la teatru, alesii locali nu au mai fugit din sala, si au acceptat imediat”darul”. Insa, nesimtirea este prea mare in zona politica si conteaza doar interesele.

Astfel, dupa ce sefii administratiei locale i-a lasat pe brasoveni fara apa calda si calduta, acum i-a lasat si fara cultura. Insa, chiar daca nu mai au multi actori, au sunetisti, au femeie de serviciu, instalator…etc.

“Ca să nu mă simt singură pe lume (până azi eram singura actriță dată afară de la TSA), Viorica Geantă Chelbea a dat-o afară și pe Ada Gales. Din păcate, nu a durat prea mult bucuria pe care am trăit-o atunci când Ada și colegii mei mai tineri au fost angajați la TSA, însă intensitatea ei va dăinui. Ada, în sfârșit s-a prins și Viorica că (intenționat) suntem brothers in arms. Și pentru că trupa șomerilor de la TSA trebuia întregită, regizorul Claudiu Goga a fost și el demis. O să închei în aceeași nota, adică tot cu un titlu – The Show Must Go On – Marius Cordos, Mariana Hudisteanu, Oana Huiu, Bogdan Nechifor, Radu Iulia, Claudiu Goga, Ada Galeș – va iubesc!”, a scris Maria Garbovan pe pagina sa de facebook.

Reamintim ca actrita Ada Gales a primit premiul pentru Debut la Gala UNITER 2016.

 

What Next?

Related Articles