02232017Headline:

Ce spune senatorul Florin Ortan despre discutiile pe tema legii antifumat

parlamentari6Senatorii din Comisia de Sanatate au tinut sa-i raspunda Ministrului Vlad Voiculescu referitor la intentia modificarii legii antifumat. Astfel, printr-un comunicat de presa, senatorii sustin ca propunerea de lege la care se refera Ministrul Sanatatii a fost respinsa de Comisia de Sanatate din Senat.

“Cu părere de rău, constatăm că afirmațiile făcute pe pagina de Facebook a domnului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, sunt eronate întrucât:
– Propunerea legislativă L311/2016, inițiată de un grup de senatori și deputați, la care face referire domnul ministru Vlad Voiculescu, a fost respinsă cu unanimitate de voturi de către membrii Comisiei pentru sănătate publică a Senatului, fiind întocmit un raport de respingere în data de 05.10.2016. Ulterior, în data de 19.10.2016, Comisia pentru sănătate publică din Senat a menținut, cu unanimitate de voturi, raportul suplimentar de respingere, ca urmare a retrimiterii proiectului din plenul Senatului, la comisie.
– Proiectul a fost adoptat tacit în plenul Senatului în data de 31.10.2016, prin împlinirea termenului pentru dezbatere și adoptare a acestei inițiative, neexistând posibilitatea supunerii votului din plen a acestui raport de respingere.
Atragem atenția domnului ministru asupra necesității de a se informa corect înainte de a emite opinii asupra activității comisiei și proiectelor dezbătute în cadrul Comisiei pentru sănătate publică din Senat. Această situație ar fi fost, probabil, evitată dacă domnul ministru ne-ar fi onorat cu prezența.
Precizăm faptul că, în cadrul Comisiei pentru sănătate publică din Senat, la luarea deciziilor au primat argumentele profesionale, chiar și atunci când poziția Ministerului Sănătății a fost cel puțin surprinzătoare (ex.: MS s-a opus adoptării unei inițiative legislative privind prevenția TBC, pe motiv că se va elabora un proiect de lege pe care îl așteptăm în comisie de patru ani)”, au precizat reprezentantii Comisiei de Sanatate a Senatului Romaniei.

Senatorul brasovean Florin Ortan sustine ca senatori care sunt medici nu au luat in discutie vreo modificare la aceasta lege. ” Am vazut declaratia domnului ministru, dar tin sa precizez ca nici eu, nici alti colegi de-ai mei medici nu au luat in calcul aceasta modificare a legii anti-fumat”, a precizat senatorul brasovean, medic de profesie.

Ca o confirmare a celor sustinute de senatori, deputatii din Comisia pentru Drepturile Omului au avizat, miercuri, negativ proiectul care modifica legea anti-fumat pentru a permite fumatul in camere special amenajare si constituirea de asociatii.

Reamintim ca totul a pornit de la o postare pe facebook a Ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu.

“Mâine, în Comisia pentru Drepturile Omului, se cere aviz pentru amputarea legii de interdicţie a fumatului în spaţiile publice închise. Pentru reamintire, COMISIA DE SANATATE din Senat (!!!), condusă şi atunci şi acum de distinşi membri ai noului Partid Stat Dragnea (PSD) – parte dintre domniile lor chiar distinşi membri ai breslei medicale – au propus modificări care nu înseamnă altceva decât o SCHILODIRE a legii antifumat.Ce s-a mai întâmplat între timp? Senatul a aprobat deja tacit modificarea legii aşa încât FUMATUL AR FI POSIBIL, PRACTIC, ÎN ORICE SPAŢIU ÎNCHIS.Camera Deputaţilor este camera decizională”, a spus  ministrul Vlad Voiculescu pe contul sau de facebook.

 

What Next?

Related Articles