02232017Headline:

2016 vazut prin ochii brasovenilor: dosare penale, scandal la teatru, fara apa calda si caldura in plina iarna

dosar-primar2016 s-a incheiat.  Din pacate, pentru multi dintre brasoveni, anul care tocmai s-a sfarsit nu a fost unul bun, avand in vedere faptul ca mii de familii au stat luni intregi fara apa calda si caldura (mai exact, din aprilie pana la inceputul lunii decembrie). Mai mult decat atat, administratia locala nu a fost in stare sa asigure apa calda si caldura nici macar in toate unitatile de invatamant, astfel ca zeci de elevi au inghetat de frig in clase. Nici cultura nu a scapat de probleme.

Cultura brasoveana, “Cenusareasa” anului 2016

Dupa ce ca in Brasov cultura e trecuta la capitolul “diverse”, putinele institutii care inca mai supravietuiesc sunt in mijlocul unor scandaluri de proportii. Este si cazul Teatrului Sica Alexandrescu. Mai mult, actorii sustin ca primarul George Scripcaru si-a bagat “codita” in institutie pentru a avea control. Acest lucru s-a lasat cu proteste, demiteri, si multe critici. Partea proasta este ca reprezentantii Primariei Brasov nu au venit cu o solutie concreta pe zona de cultura. Potrivit statisticilor, brasovenii nu sunt consumatori de cultura. Ce au facut autoritatile locale si judetene in acest sens? NIMIC! In schimb, avem directori peste directori in toate aceste institutii, chipurile de cultura. In loc sa fie reorganizate pentru a da randament, sefii din administratia locala si judeteana tot fac loc posturilor caldute de directorasi pentru ca unii sa incaseze salarii frumusele, insa fara rezultate.

Din punctul de vedere al mai multor brasoveni, exista un singur nume care poate revitaliza cultura si acesta este Nicolae Pepene.  Acesta ar trebui sa coordoneze toate institutiile de cultura, iar “directorasii” umflati peste noapte sa fie scosi pe linie moarta. De asemenea, nu trebuie uitat nici parintele Vasile Oltean, care este o adevarata biblioteca vie. Daca ar fi performanta in aceste institutii, intr-adevar nu ai avea ce comenta, dar cand esti director peste o “garsoniera” unde nu iti intra nimeni pentru ca nu esti bun manager, nu are rost sa discuti despre cultura. Se tot vorbeste despre aceste modificari in organigrame, poate ca este timpul sa fie facuta curatenie si acoloin anul 2017.

Suntem in top la…dosare penale

Sa nu uitam nici dosarele penale in care alesii judetului si ai municipiului conduc detasat. Incepem cu George Scripcaru, continuam cu Claudiu Coman si incheiem cu Aristotel Cancescu. Trei grei de la PNL care s-au ales cu dosare penale din cauza combinatiilor ilegale pe care le-au facut de-al lungul anilor. Acesti indivizi  s-au comportat ca mosierii si au facut ce vrut prin institutiile statului, cel putin asa sustin procurorii DNA. Nu inseamna ca PSD nu are sefi cu probleme, insa vorbim despre institutiile locale pentru ca la Parlament, PSD conduce detasat in topul dosarelor de coruptie, cap de afis fiind Constantin Nita.

 

Agrementul la Brasov, pe cale de disparitie…

La Consiliul Judetean conducerea s-a schimbat. In afara de gargara pe tema aeroportului, brasovenii nu au vazut nimic in 2016. Din contra, un autobuz etajat zace nefolosit, a ajuns un morman de fiare vechi, piscina de sub Tampa e “inchisa”, insa mai intai a fost “secata” de proprii angajati, patinoarele in aer liber au disparut si toate aceste din cauza managementului dezastruos de la institutie. In schimb, la Consiliul Judetean sunt nu stiu cati directori, sefi peste sefi. Daca te uiti la organigrama incepi sa plangi cand vezi unde merg banii contribuabililor.

Insa, acest lucru nu pare sa deranjeze noua conducere, altfel se apuca de curatenie. Din ce cauza s-a ajuns aici? Pentru ca acesti “trantori”   trebuie sa primeasca salarii babane, iar pentru acest lucru este nevoie sa fii trecut in cartea de munca ca director. Care este performanta lor? Care sunt realizarile Consiliului Judetean? Poate ar trebui sa iasa in fata cu declaratii chiar acesti directorasi si sa explice ce au facut, pentru ca brasovenii nu vad nimic in urma, decat dosare penale. Poate ar trebui sa stie brasovenii ce deplasari  prin strainatate de mii, chiar sute de mii de euro au facut cei din conducere ani buni si totul, pe spinarea oamenilor de rand.

Toate acestea s-au intamplat in orasul lui “Georgica” si judetul lui “Adita” , doi dintre actorii principali ai PNL Brasov, chiar daca unul nu mai este cu “acte” si doar traieste in concubinaj cu partidul.

What Next?

Related Articles